Forestil dig et øjeblik af ren varme og hygge, foran en knitrende ild i pejsen et sted i de sneklædte schweiziske Alper, hvor hver slurk er en kærtegn mod sjælen – det er essensen af denne hvid gløgg.

Eller hvid “Glühwein”, som det hedder i Schweiz.

Denne opskrift er en fortryllende blanding af fyldig tør hvidvin og sød æblejuice, kærligt opvarmet med himmelske nelliker og en duftende vaniljestang.

Appelsinens friske citrusnoter danser gennem blandingen, mens delikate skiver af frisk frugt tilføjer et strejf af vinterens magi i hvert glas.

Det er en opskrift, der ikke bare vækker smagsløgene, men også væver en fortælling om tradition og nydelse.

Når kulden bider, er denne hvide gløgg en varm omfavnelse, der lokker med løfter om hyggelige aftener og smilende læber.

Giv dig selv en gave af glæde og lad denne hvid gløgg blive en hjertevarm tradition i dit hjem.

Hvid Glühwein, schweizisk Gløgg

Hvid Glühwein – Schweizisk gløgg

Hvid Glühwein med et twist af citrus og vanilje, opvarmet med nelliker og serveret med friske appelsinskiver. En hyggelig vinterklassiker!
Tilb. tid 20 minutter
Ret Drinks
Køkken Schweizisk
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 80 g sukker
  • Skal af 1 økologisk orange skåret tyndt af med en kartoffelskræller, resten af appelsinen sættes til side
  • 1 vaniljestang skåret i 2 cm stykker
  • 750 g tør hvidvin
  • 250 g æblejuice
  • 3 nelliker

Sådan gør du
 

  • Kombiner sukker, appelsinskal og vaniljestang i en lille gryde. Brug bagsiden af en ske eller en morter til at knuse blandingen, indtil den bliver pulveriseret.
  • Tilsæt hvidvin, æblejuice og nelliker i gryden. Varm blandingen op over medium varme, og lad det simre uden at koge i ca. 15 minutter eller indtil det når en temperatur på ca. 95°C. Rør forsigtigt i blandingen en gang imellem.
  • I mellemtiden skal du skrælle den resterende appelsin, skære den i kvarte og derefter i skiver. Fordel appelsinskiverne i serveringsglassene.
  • Når gløggen er varmet igennem, si den igennem en finmasket si for at fjerne krydderier og appelsinskal.
  • Hæld den varme gløgg i glassene over appelsinskiverne og server straks.
Keyword Danmark, Drikkevarer, Drinks, Hygge, Jul, Opskrifter, Schweiz, Vinter

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering