Denne opskrift på Pão de Água er en hyldest til den traditionelle portugisiske bagning, enkel i sin tilgang men ekstraordinær i smag og tekstur.

Ved kun at bruge fire grundlæggende ingredienser – vand, mel, gær og salt – leder denne opskrift dig gennem en letforståelig proces for at skabe et rustikt brød med en knasende skorpe og et let og luftigt indre.

Opskriften indbyder til, at tage sig tid til at lade dejen hvile og hæve, hvilket er afgørende for brødets karakteristiske tekstur.

Bagningen ved høj varme sikrer den karakteristiske hule lyd, når brødet er færdigt, et tegn på perfektion.

Det er et brød med et hjerte af tradition og en sjæl af håndværk, ideelt til ethvert måltid eller som en lækker snack i sig selv.

Gå til opskrift

Pão de Água – Portugisisk vandbrød

Pão de Água er et rustikt, portugisisk brød med sprød skorpe og luftigt indre, fremstillet af en simpel opskrift med vand, hvedemel, gær og salt.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 4 timer
Ret Tilbehør
Køkken Portugisisk
Antal 1100 g

Ingredienser
  

 • 5,5 dl vand
 • 720 g bagemel
 • 1 tsk tørgær eller optionalt 10 g frisk gær
 • 10 g salt

Sådan gør du
 

 • Hæld vandet i en stor skål og tilsæt melet. Bland det sammen med en ske eller dine hænder i cirka 20 sekunder, indtil det er godt kombineret. Lad blandingen hvile i 40 minutter, så melet kan hydrere.
 • Tilsæt gæren og saltet til skålen. Ælt dejen i cirka 6 minutter, indtil den er glat og elastisk. Du kan gøre dette med hænderne på et let melet bord eller med en køkkenmaskine med dejkrog.
 • Lad dejen hvile i skålen, dækket med et fugtigt klæde, indtil den er fordoblet i størrelse, hvilket cirka tager 2 timer. Imens dejen hæver, forvarm ovnen til 250°C og drys en bageplade med mel.
 • Overfør den hævede dej til den forberedte bageplade. Form forsigtigt dejen til et brød ved at folde siderne ind under sig selv, og sørg for ikke at slå for meget luft ud af dejen.
 • Brug en skarp kniv til at lave et snit langs toppen af brødet. Bag brødet i 25-35 minutter ved 250°C, eller indtil brødet lyder hult, når du banker på undersiden af det.
 • Overfør brødet til en rist og lad det køle helt af, før du skærer det og serverer.
 • TIP: Hvis du har en stenovn eller en pizzasten, kan du placere denne i ovnen under forvarmning for at hjælpe brødet med at opnå en skarpere skorpe. Husk at holde øje med brødet mod slutningen af bagetiden, da ovnens varierende temperaturer kan kræve justering af bagetiden.

Noter

Pão de Água er et portugisisk brød, der er kendt for sin sprøde skorpe og lette, luftige indre. Dette brød er ikke bare en fryd for smagsløgene, men det er også et sundere alternativ til mange andre typer brød på grund af dets simple ingrediensliste, som omfatter vand, mel, gær og salt. Her er nogle af fordelene ved at bage og spise Pão de Água:
Næringsrigt: Fordi brødet primært består af vand og hvedemel, er det en god kilde til komplekse kulhydrater, der giver en vedvarende energikilde. Det indeholder også en vis mængde protein og en minimal mængde fedt.
Ingen tilsætningsstoffer: Hjemmebagt Pão de Água indeholder ingen af de konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer, som ofte findes i kommercielt fremstillet brød. Dette gør det til et fremragende valg for dem, der ønsker at undgå unødvendige kemikalier i deres kost.
Fordøjelsesvenligt: Med en simpel ingrediensliste og ingen tilsatte sukkerarter er dette brød ofte lettere at fordøje sammenlignet med brød, der er rigt på raffinerede sukkerarter og komplekse tilsætningsstoffer.
Tilpasningsdygtigt: Pão de Água kan tilpasses til individuelle kostbehov. For eksempel kan man bruge fuldkornsmel for at øge fiberindholdet eller eksperimentere med forskellige meltyper, som spelt eller rug, for at variere næringsprofilen.
Økonomisk: At bage dit eget brød kan være meget omkostningseffektivt, især hvis du bager regelmæssigt. Pão de Água kræver ikke dyre ingredienser, hvilket gør det til en økonomisk smart mulighed for daglig brug.
Terapeutisk proces: Bagningen i sig selv kan være en meget terapeutisk proces. Det at ælte dejen og vente på, at brødet hæver, kan tilbyde en følelse af ro og tilfredsstillelse, hvilket forbedrer dit velvære.
Alsidighed: Pão de Água er fantastisk til en række anvendelser: fra morgenmad toast til sandwich ved frokost til ledsager til aftensmad. Dens neutrale smag gør det til et perfekt lærred for en række pålæg.
Ved at bage dit eget Pão de Água kan du nyde disse fordele, mens du også tilføjer den uovertrufne glæde ved at spise noget, du selv har skabt. Og husk, intet slår den duft af friskbagt brød i hjemmet!
Keyword Bagværk, Brød

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering