Kan du forestille dig duften af friskbagte, luftige kanelsnegle, der spreder sig i dit hjem? Denne oplevelse er inden for rækkevidde med en simpel, men utrolig tilfredsstillende opskrift, der anvender dine surdejsrester.

Forestil dig dette: Efter en omhyggelig fodring af din surdej som forberedelse til fx. at bage dette lækre surdejsbrød – står du tilbage med en portion overskydende starter. I stedet for at kassere denne dyrebare ingrediens, hvorfor så ikke omdanne den til noget magisk? Denne opskrift på kanelsnegle med surdejsrester er ikke kun en fantastisk måde at minimere madspild på, men også en mulighed for at skabe et utroligt velsmagende bagværk.

Disse kanelsnegle er ikke bare lækre – de er en symfoni af smag og tekstur. Surdejsresternes unikke egenskaber bidrager til en dybere, mere kompleks smagsprofil end traditionelle gærdejsopskrifter. Hver bid er en perfekt balance mellem det søde, det krydrede fra kanelen, og den let syrlige surdejsaroma, som danser på tungen.

Men det er ikke kun smagen, der gør disse kanelsnegle så særlige. Deres struktur er lige så imponerende. Surdejen tilføjer en luftighed og en let, chewy konsistens, der gør hver bid til en ren nydelse. Forestil dig at bide igennem den knasende, karameliserede bund, ind i det bløde, luftige indre, fyldt med smeltende kanel og sukker – det er ren og skær lykke!

At lave disse kanelsnegle er ikke kun en fornøjelse for smagsløgene, men også for sjælen. Der er noget dybt tilfredsstillende ved at tage sig tid til at bage, at se ingredienser transformere sig til noget nyt og fantastisk. Det er en proces, der inviterer til nærvær og mindfulness, og resultatet er en belønning, der går ud over det rent smagsmæssige.

Så hvorfor ikke give dig selv denne gave? Tag dine surdejsrester, og lad os skabe noget uforglemmeligt sammen. Disse kanelsnegle er ikke bare et bagværk – de er en oplevelse, et øjeblik af ren nydelse, der venter på at blive delt. Tag springet, og lad os bage noget magisk!

Luftige kanelsnegle med surdejsrester

Ret Bagværk, Morgenmad, Snack, Surdej
Køkken Internationalt

Ingredienser
  

 • Dej:
 • 240 ml lunken mælk
 • 1 dl surdejsrester
 • 6 g tørgær
 • 50 g smeltet smør
 • 50 g sukker
 • 1 stort æg
 • ½ tsk salt
 • 500 g hvedemel
 • Fyld:
 • 100 g blødt smør
 • 200 g brun farin
 • 2 spsk stødt kanel
 • Glasur:
 • 200 g flormelis
 • ½ tsk vaniljeekstrakt kan udelades
 • 1-2 spsk vand juster for den ønskede konsistens

Sådan gør du
 

 • Fremgangsmåde:
 • Forbered Dejen: Bland mælken, surdejen, smeltet smør, sukker, æg og salt i en stor skål. Tilsæt gradvist hvedemelet og ælt dejen, indtil den bliver glat og elastisk. Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur.
 • Forbered Fyldet: Rør det bløde smør sammen med brun farin og kanel, indtil det bliver en ensartet masse.
 • Form Kanelsneglene: Når dejen er hævet, rul den ud på et let melet bord til et rektangel. Fordel fyldet jævnt over dejen og rul dejen sammen fra den lange side. Skær rullen i 12 lige store stykker.
 • Anden Hævning: Placér kanelsneglene i en smurt form. Dæk dem til og lad dem hæve i yderligere 1-2 timer, indtil de næsten har fordoblet deres størrelse.
 • Bagning: Forvarm ovnen til 180 °C. Bag kanelsneglene i 25-30 minutter, indtil de er gyldenbrune.
 • Forbered Glasur: Pisk flormelis og vaniljeekstrakt sammen med lidt vand, indtil det bliver en glat masse. Tilsæt evt mere vand for at justere konsistensen.
 • Servering: Når kanelsneglene er færdigbagte og stadig lune, fordeler du glasuren over dem. Nyd dem mens de er lune!
 • Tips: For et ekstra twist, kan du tilføje hakkede nødder eller rosiner til fyldet.
Keyword Bagværk, Brød, Kaffetid, kage, Morgenmad, Snack, Surdej

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering